• Lun - Samb de la 9.00 la 20:00
dezinsectie molii
deratizare molii

MOLII – DEZINSECTIE

Dezinsectie molii la case sau vile – Combaterea moliilor la interior 

Exista mai multe tipuri de molii intalnite de noi in diferite situatii. Cum le deosebim:
Molia de haine are o lungime de 6-9 mm, cu aripi de culoare maro – gri. O femela depune intre 100 si 250 oua, a caror speranta de viata ca insecte adulte este 12 – 18 zile. Molia de haine este intalnita in depozite de confectii, locuinte etc.
Molia cenusie a fainii are o lungime de 10-14 mm, cu aripi de culoare albatra – gri. O femela depune pana la 200 oua, de obicei de 2-3 ori pe an. Molia cenusie a fainii poate fi gasita dulapuri si camari cu provizii, unde contribuie la cresterea umiditatii, ceea ce poate insemna aparitia mucegaiurilor.
Molia fructelor uscate are o lungime de 4-10 mm, cu aripi de culoare gri – rosii. O femela poate depune intre 200 si 400 oua. Larvele acestei molii se hranesc cu fructe uscate, ceai, cafea alune etc. Molia fructelor uscate poate fi gasita in depozite, brutarii, silozuri, camarile din case etc.

Ce sunt moliile?

Moliile sunt insecte rude cu fluturii, din ordinul Lepidoptera. Este destul de greu de facut diferenta intre molii si fluturi. Exista circa 250.000 de specii de molii apartinatoare al acestui ordin, majoritatea fiind nocturne sau crepusculare. O pereche de molii poate depune aproximativ 500 oua. Omizile (larvele de molii) formeaza coconi, iar atunci cand moliile ies din coconi, se afla deja la maturitate.

Potentialul daunator al moliilor

Moliile, in special omizilelor, sunt daunatori majori ai agriculturii. Omizile, prin invaziilelor, reprezinta cauza multor daune provocate padurilor si livezilor. Desi sunt asemanatoare, acestea prezinta diferente de structura si preferinte alimentare.

Moliile sunt de doua feluri: molii care ataca tesaturile si hainele si molii care ataca cerealele si produsele derivate din cereale. Larvele unor specii de molii se hranesc cu tesaturile hainelor si ale paturilor tesute din fibre naturale, precum matase si lana, cu materiale organice de origine animala, cum ar fi blanuri, pene si chiar cu par de animale ori cu ceai sau condimente.

Factori care favorizeaza aparitia moliilor

 • Lumina
  Moliile apar deseori in locurile cu lumina artificiala, insa nu se cunoaste cu exactitate motivul care sta la baza acestui comportament. Se crede ca moliile folosesc o tehnica de navigare celesta care se numeste “orientare transversala”. Prin mentinerea unei relatii unghiulare constante cu o lumina stralucitoare, moliile se pot deplasa in zbor in linie dreapta.
 • Arome
  Moliile sunt atrase de diverse arome, precum cea de lemn, de cedru, de ienupar, de levantica si alte uleiuri naturale. De multe ori, acestea sunt folosite crezandu-se ca previn infestarea cu molii, insa efectul este invers.

Cum scapam de molii?

Indepartarea moliilor cu solutii chimice
Pentru spatii inchise (apartamente, case, depozite, dulapuri, sifoniere etc) se pot folosi capcane cu feromoni. Acestea contin o solutie lipicioasa care prinde moliile textile,dar aceasta metoda
Este recomandata doar pentru a preveni aparitia acestora, nu si pentru a extermina o infestare cu
molii.
Exista numeroase metode chimice de indepartare a moliilor, dar acestea pot fi riscante daca nu sunt administrate corespunzator. Cel mai eficient si recomandat este sa apelati la o firma specializata in dezinsectie molii. Dezinsectiile impotriva moliilor efectuata de o echipa specializata se face prin pulverizarea unor substante chimice profesionale care au un spectru larg de actiune, distrug nu doar moliile, ci mai multe tipuri de daunatori.

Masuri de preventie pentru indepartarea moliilor

 • Curatarea si uscarea corespunzatoare a hainelor sau a obiectelor confectionate din materiale care pot atrage moliile. Murdaria reprezinta un mediu care favorizeaza aparitia moliilor;
 • Curatarea periodica a spatiilor de depozitare;
 • Pastrarea obiectelelor in recipiente curate si inchise ermetic;
 • Aspirarea spatiilor – prin aspirare se curata larvele si moliile si se previne acumularea de praf si par (surse de hrana pentru larve).
EFICIENT

Serviciile noastre sunt eficiente pentru ca folosim aparatura moderna, substante de ultima generatie si personal calificat.

ACCESIBIL

Am creat preturi mici pentru servicii destinate sa rezolve probleme mari. Accesibil pentru oricine.

PRETENOS CU MEDIUL

Utilizam doar solutii autorizate de Ministerul Sanatatii, sigure pentru familia dvs, mediu sau animale de companie.

AVANTAJELE COLABORARII CU NOI

Pest Guard este o firma specializata in prestarea serviciilor de dezinsectie, dezinfectie si deratizare. Scopul nostru este acela de a identifica problemele cu care va confruntati si de a va oferi cele mai bune solutii in rezolvarea acestora. In acest sens, va punem la dispozitie personal calificat, va oferim servicii la preturi reale si corecte si utilizam substante de ultima generatie. Toate lucrarile sunt executate cu echipament modern, adecvat fiecarei situatii.

Detinem know-howul necesar rezolvarii problemei plosnitei de pat. Am intervenit pana acum in peste 400 de situatii cu infestari de plosnite in Bucuresti, Ilfov si nu numai. Indiferent ca sunteti o persoana fizica, sau reprezentati un hotel-pensiune sau detineti un apartament inchiriat va vom oferi suport in rezolvarea infestarii cu plosnite si exterminarea acestora.

gandaci

Punem in interesul problemei dumneavoastra toata priceperea si experienta pe care le-am acumulat in timp.  Suntem o societate autorizata de catre Primaria Municipiului Bucuresti, Directia Sanitar Veterinara, certificata ISO prin ISO 9001 si ISO 14001.

 • Asistenta tehnica de specialitate, oferita prin intermediul operatorilor de la serviciul call center
 • Garantia calitatii
 • Seriozitate, punctualitate, eficienta
 • Servicii prestate de personal calificat DDD.
 • Raport calitate / pret – real si corect.
 • Nu in ultimul rand, discretie!
AVETI INTREBARI? CONTACTATI-NE, VA OFERIM SUPORT TELEFONIC!
Suna