• Lun - Samb de la 9.00 la 20:00

July 7, 2017

Insecticidul este un compus chimic utilizat pentru combaterea insectelor. Originea etimologica a cuvantului deriva din limba Latina si inseamna literalmente a ucide insecte.
Insecticidele sau pesticidele sunt substanțe chimice care omoară, sau impiedică inmulțirea insectelor dăunătoare.

– Formularea EC – prescuratata din termenul “ Emulsifiable Concentrate (tradus in romana “Emulsie Concentrata)
Substanta activa este formulata intr-un mix de solventi petrolieri. Cea mai veche formulare, datând din vremuri imemoriale: substanta activa se dizolva natural in solvent, fiind complet transparent prin amestec cu apa, devine alb-laptos; dupa aplicare, substanta activa este fie absorbita in suprafata, fie se evapora, o data cu solventul.

– Formularea WP – prescuratata din termenul “Wettable Powder” (tradus in romana “Pulbere concentrata”)
Substanta activa este formulata intr-un mix de absorbanti si inerti. Formulare veche, dar de incredere: substanta activa se amesteca cu agenti de udare si inerti care prin amestec cu apa, se dizolva si pot fi aplicati pe suport; dupa aplicare, substanta activa nu este absorbita in suprafata, si se evapora mai greu.

– Formularea EW  – prescuratata din termenul “Emulsion, oil in Water” (tradus in romana “Emulsie in Dispersie Apoasa”) 
Substanta activa este formulata intr-un mix de solventi polimerizati, dar diluata in dispersie apoasa pentru o siguranta maxima.Dispersia apoasa (o combinatie de emulsificatori si surfactanti cu apa) are rolul de a evita dizolvarea emulsiei polimerice, pâna la amestecul sau cu apa, inaintea aplicarii

 

Idiferent modul de sintetizare si tipul sau continutul de substanta activa insecticidele sunt substante extrem de periculoase care pot avea repercursiuni grave sau iremediabile asupra sanatatii umane. NU recomandam sub nicio forma aplicarea individuala sau de catre persoane neautorizate a niciunui tip de insecticid!

– PEST GUARD –

– Formularea SC – prescuratata din termenul “Suspension concentrate” (tradus in romana “Suspensie Concentrata”)
Substanta activa, formulata ca si cristale este formulata intr-un mix de polimeri, diluat in dispersie apoasa ce asigura o suspensie continua si un amestec usor cu apa.Suspensia concentrata (o combinatie de emulsificatori si surfactanti cu apa) are rolul de a evita dizolvarea emulsiei polimerice, iar formularea de cristale a substantei active, precum si invelisul polimerizat al acestor cristale dau o remanenta prelungita si o eficacitate de lunga durata.

– Formularea WG – prescuratata din termenul “Water dispersible granules” (tradus in romana “Granule Concentrate”)
Substanta activa, formulata ca si cristale este formulata intr-un mix de polimeri solizi. Substanta activa se amesteca cu agenti de udare si inerti care prin amestec cu apa, se dizolva pentru aplicare pe suport; dupa aplicare, substanta activa nu este absorbita in suprafata se evapora mai greu.Includerea unor atractanti alimentari si feromoni sexuali il pot transforma intr-o momela insecticida.

– Formularea RB – prescuratata din termenul “Ready baits – gels (tradus in romana “Momeli gata preparate – geluri”)
Substanta activa, formulata intr-un amestec coloidal fluid, este “imbogatita” cu atractanti alimentari si feromoni sexuali.Substanta activa este, cu precadere, sistemica, de ingestie, nu de contact (neonicotinoide).Speculeaza, la maxim, caracteristici biologice ale insectelor dauntoare (efect “domino”-canibalizare, securizare surse de hrana, etc).

Suna