Plosnitele de pat sunt insecte nocturne, de culoare rosu-brun, care se hranesc cu sânge uman, dar si cu sange cald de la alte animale.
Aceste insecte nu au aripi; in timp, prin evolutia lor si-au dezvoltat un corp aplatizat, de asa natura incat sa le permita sa se ascunda în locuri cum ar fi: fisuri din podea, fisuri in pereti, covoare, paturi ai mobilier tapitat, etc.
Viata unei plosnite de pat incepe ca ou, ce arata ca un bob de grau, avand o culoare alb-laptoasa. Plosnita de pat femela depune între unu si cinci oua în fiecare zi si poate depune pâna la 500 de oua intr-o viata. Ouale sunt depuse individual sau în mici grupuri si sunt plasate în crapaturi înguste sau fisuri. Un ou are aproximativ 1 mm în lungime si este comparabil ca marime si aspect cu doua granule de sare.
In termen de doua saptamâni, oul eclozeaza iar plosnita de pat imatura începe imediat sa se hraneasca.
Aceste plosnite de pat tinere sau nimfe, trec prin cinci naparliri înainte de a ajunge la maturitate.
Desi nimfele sunt similare ca aspect cu adultii, ele sunt ceva mai mici în dimensiuni si nu sunt înca mature din punct de vedere sexual.
Nimfele foarte tinere sunt de culoare galben-alb, în timp ce nimfele mari si adultii sunt brun-roscat.
Cu scopul de a finaliza etapele de naparlire, fiecare nimfa are nevoie sa se hraneasca cu sange.
Nimfele naparlesc la temperatura camerei si devin plosnite adulte în termen de cinci saptamâni.
Inainte de a ajunge la maturitate, plosnitele trebuie sa se hraneasca de mai multe ori intr-o saptamâna.
Durata medie de viata a unei plosnite pat variaza intre patru si sase luni.
Pe timp de iarna, daca temperaturile sunt scazute, anumite plosnite de pat pot trai pâna la un an fara mâncare, în conditii de „hibernare”.
Anatomia Plosnitelor de pat
Plosnitele de pat sunt maron-roscat, ovoide si fara aripi.
Deoarece acestea au corpul aplatizat si dorsoventral, au avantajul ca se pot ascunde în cele mai mici crapaturi.
Plosnitele pui sunt mici cat semintele de mac, în timp ce adultii pot creste pâna la 5 mm în lungime.
O conceptie comuna gresita este ca ele nu sunt vizibile cu ochiul liber.
În timp ce nimfele abia eclozate pot fi dificil de gasit si detectat, nimfele mai mari si adultii sunt suficient de mari in lungime pentru a putea fi reperati clar.
Plosnitele, pe masura ce se dezvolta, au o varietate de culori, de la alb translucid imediat dupa ce au eclozat, la portocaliu închis pana la maron si rosu brun ca adulti.
Plosnitele de pat se inrosesc imediat dupa ce consuma sange de la o gazda.
Asemenea majoritatii insectelor, plosnitele de pat au sase picioare, un cap, un torace si un abdomen.
Cum arata Plosnitele de pat?
Plosnitele de pat au corpuri mici, plate, avand forma ovala. Ele nu au aripi.
Adultii au ceva similar cu aripile, denumite aripi tampon, dar ele nu dezvolta pe deplin aripi functionale.
Adultii au diverse nuante de maron, iar dupa hranire culoarea lor devine ruginie / rosiatica.
Adultii dezvoltati complet se deplaseaza cu greu si au in general 4 – 5 mm.
Proprietarii de case au deseori conceptia gresita ca plosnitele de pat sunt prea mici pentru a putea fi vazute cu ochiul liber.
Nimfele pot fi mici si dificil de detectat, dar adultii sunt detectabili cu ochiul liber si pot fi gasiti în crapaturi si fisuri pe care le folosesc pentru a se ascunde.
Puii nou eclozati sunt aproximativ cat marimea varfului unui ac si au culoarea alba sau galbuie pâna când incep sa se hraneasca.
Cand devin adulte sunt usor identificate, fiind similare la forma si dimensiune cu semintele de mar.
Cum depistam Plosnitele de pat?
Detectarea plosnitelor de pat poate fi dificila deoarece acestea sunt de dimensiuni reduse si capabile sa se ascunda în fisuri si crapaturi foarte mici.
Cu toate acestea, cele mai multe dovezi ale infestarii cu plosnite de pat le gasim în/pe langa pat si prin saltele, dar si atunci cand sesizam pete rosii pe pielea noastra, pete rosiice nu sunt provocate de nici o alergie, urticarie sau toxiinfectie alimentara!
Plosnitele de pat lasa movilite, pete maron închis sau negru, ce reprezinta excremente uscate, pe suprafetele infestate.
Plosnitele de pat lasa in urma lor un miros subtil dulce, a mucegai.
Plosnitele de pat au corpul aplatizat si fara aripi, avand culoarea maron sau rosu-maroniu. Ele pot fi gasite în lenjeria de pat, cufere sau sertare, haine si bagaje si chiar pereti. Ele prefera crapaturile strânse, precum si locurile întunecate în care pot sa ramâna ascunse si protejate. Saltele, canapelele si alte piese de mobilier pot gazdui, de asemenea, aceste insecte parazit.
Plosnitele de pat sunt usor de transportat în locuinte curate, neinfestate.
Serviciile noastre sunt eficiente pentru ca folosim aparatura moderna, substante de ultima generatie si personal calificat.
Am creat preturi mici pentru servicii destinate sa rezolve probleme mari. Accesibil pentru oricine.
Utilizam doar solutii autorizate de Ministerul Sanatatii, sigure pentru familia dvs, mediu sau animale de companie.
Pest Guard este o firma specializata in prestarea serviciilor de dezinsectie, dezinfectie si deratizare. Scopul nostru este acela de a identifica problemele cu care va confruntati si de a va oferi cele mai bune solutii in rezolvarea acestora. In acest sens, va punem la dispozitie personal calificat, va oferim servicii la preturi reale si corecte si utilizam substante de ultima generatie. Toate lucrarile sunt executate cu echipament modern, adecvat fiecarei situatii.
Detinem know-howul necesar rezolvarii problemei plosnitei de pat. Am intervenit pana acum in peste 400 de situatii cu infestari de plosnite in Bucuresti, Ilfov si nu numai. Indiferent ca sunteti o persoana fizica, sau reprezentati un hotel-pensiune sau detineti un apartament inchiriat va vom oferi suport in rezolvarea infestarii cu plosnite si exterminarea acestora.
Punem in interesul problemei dumneavoastra toata priceperea si experienta pe care le-am acumulat in timp. Suntem o societate autorizata de catre Primaria Municipiului Bucuresti, Directia Sanitar Veterinara, certificata ISO prin ISO 9001 si ISO 14001.
Asigurati accesul la colturile camerei. Toate jucariile, articole de imbracaminte, reviste etc. trebuie mutate de pe podea iar mancarea scoasa din camera.
E posibil că până să apelezi la serviciile unei firme profesioniste să fi aplicat deja mai multe insecticide sau pesticide, care nu au fost atât de eficiente pe termen lung în alungarea dăunătorilor. Nu doar lipsa de eficienţă a substanţelor folosite, dar şi modul şi frecvenţa cu care acestea sunt aplicate influenţează reuşita procesului de deratizare şi dezinsecţie. De aceea este bine să apelezi la un profesionist autorizat a cărui expertiză te va ajuta să rezolvi la sigur problema dăunătorilor.
Da, pentru că siguranţa şi sănătatea clienţilor noştri este prima noastră prioritate. De asemenea, este foarte important pentru noi să păstrăm echilibrul mediului natural. Acestea sunt posibile pentru că tot timpul folosim o cantitate cât mai mică de pesticid şi insecticid, minimul necesar pentru ca operaţiunea să fie una eficientă. În plus, toate materialele pe care le folosim se înscriu în legislaţia europeană pentru protecţia şi siguranţa mediului, iar profesioniştii noştri sunt special instruiţi pentru a manevra toate aceste substanţe cu mare atenţie.
Nu, emulsiile folosite la dezinsectii nu pateaza. Sunt emulsii reziduale pe baza de apa ce nu contin solventi puternici care ar putea afecta covorul dvs.
Nu e nici un motiv de ingrijorare in privinta sigurantei animalelor de companie deoarece cantitatea de solutie activa cu care ar putea intra in contact sau ingurgita este foarte mica.
Sugeram ca dezinsectia/dezinfectia sa fie facuta dupa ce ati terminat de renovat, inclusiv asezarea covoarelor, tablourilor etc.
Depinde de tipul de tratament aplicat. Va recomandam totusi sa parasiti locatia imediat ce operatorul finalizeaza lucrarea si sa reveniti dupa timpul indicat de operator. (1-2 ore sau 4-5 ore dupa caz). Cand reveniti trebuie sa aerisiti temeinic incaperea 30-60 min si sa spalati doar vesela.
Daca vedeti cateva furnici sau un singur soarec atunci stiti sigur ca aveti o problema deoarece prietenii lor pot misuna prin locuri in care dvs nu-i puteti vedea. Netratand problema, aceasta se poate transforma rapid intr-o adevarata criza.
De regula noi utilizam doar substante adresate profesionistilor care se gasesc doar in magazine de specialitate si se achizitioneaza pe baza de autorizatie.<br /> Utilizarea substanţelor de deratizare şi dezinsecţie de persoane neautorizate este de obicei ineficientă şi poate fi chiar periculoasă pentru copii, adulţi sau animale. În plus, de cele mai multe ori dăunătorii revin dacă nu sunt luate măsuri de prevenţie pentru a-i ţine departe. În mai puţin de 30 de zile noi infestări cu dăunători pot apărea.