• Lun - Samb de la 9.00 la 20:00
contracte ddd
autorizatie functionare

CONTRACT DDD – ORIUNDE IN ROMANIA – CEL MAI MIC PRET

Contractele DDD mentin intreprinderile in siguranta impotriva infestatiilor si contaminarii, permitand afacerilor sa functioneze fara probleme. Fara sa va faceti griji pentru vizitatorii nedoriti care nu au bariere. Nu exista o lista oficiala a intreprinderilor care necesita contracte DDD. Totusi, aceasta lista ar trebui sa existe pentru a fi mai usor de gestionat si consultat, desi credem ca fiecare afacere poate beneficia de un contract DDD si chiar legea impune acest lucru. Astazi, dorim sa ne concentram pe cele 5 tipuri de afaceri carora un contract DDD li se adreseaza cel mai bine.

Ce legi din Romania obliga operatorii economici la incheierea unui contract cu o firma de deratizare?

În România, există mai multe acte normative care reglementează obligația operatorilor economici de a încheia un contract cu o firmă de deratizare. Acestea includ:

 1. Legea nr. 98/2016 privind managementul deșeurilor: Această lege prevede că operatorii economici care produc sau gestionează deșeuri sunt obligați să încheie un contract cu o firmă de deratizare pentru a preveni și controla infestările de rozătoare în zona lor de activitate.
 2. Legea nr. 485/2002 privind protecția mediului: Această lege stabilește că operatorii economici sunt obligați să ia măsuri pentru a preveni și controla infestările de dăunători în zonele în care își desfășoară activitatea.
 3. Legea nr. 9/2008 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice: Această lege prevede că operatorii economici sunt responsabili pentru prevenirea și controlul infestărilor de rozătoare în zonele forestiere din proprietatea lor.
 4. Ordinul Ministerului Sănătății nr. 315/2006 privind aprobarea Normelor de igienă pentru unitățile de alimentație publică și a instalațiilor în care se prepară, păstrează sau servesc alimente: Acest ordin prevede că operatorii economici care desfășoară activități de alimentație publică sunt obligați să încheie un contract cu o firmă de deratizare pentru a preveni și controla infestările de dăunători.
 5. Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății: Această lege stabilește că operatorii economici care desfășoară activități în domeniul sănătății sunt obligați să ia măsuri de igienă și să prevină infestările de dăunători, inclusiv prin încheierea unui contract cu o firmă de deratizare.
 6. Hotărârea Guvernului nr. 685/1999 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanței Guvernului nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor: Această hotărâre stabilește că operatorii economici care produc sau comercializează produse alimentare sunt obligați să ia măsuri pentru a preveni infestările de dăunători și să asigure igiena corespunzătoare a produselor, inclusiv prin încheierea unui contract cu o firmă de deratizare.

Este important să menționăm că, în funcție de activitatea specifică a operatorului economic, pot exista și alte legi sau reglementări care să impună obligația de a încheia un contract cu o firmă de deratizare. În orice caz, aceste reguli au ca scop protejarea sănătății publice, a mediului înconjurător și a calității produselor, și trebuie respectate pentru buna funcționare a afacerilor și protecția consumatorilor.

În concluzie, există mai multe legi în România care obligă operatorii economici să încheie un contract cu o firmă de deratizare pentru a preveni și controla infestările de dăunători în zona lor de activitate

In ce domenii de activitate este obligatorie incheierea unui contract cu o firma de deratizare?

În România, încheierea unui contract cu o firmă de deratizare poate fi obligatorie în următoarele domenii de activitate:

 1. Industria alimentară: operatorii economici care produc sau comercializează produse alimentare sunt obligați să ia măsuri pentru a preveni infestările de dăunători și să asigure igiena corespunzătoare a produselor. Încheierea unui contract cu o firmă de deratizare poate fi necesară pentru a asigura un control adecvat al rozătoarelor în zonele în care se manipulează, depozitează și comercializează alimente.
 2. Restaurante, cafenele, baruri și alte unități de alimentație publică: operatorii economici care desfășoară activități de alimentație publică sunt obligați să ia măsuri pentru a preveni și controla infestările de dăunători, inclusiv prin încheierea unui contract cu o firmă de deratizare.
 3. Sectorul hotelier: hotelurile și alte unități de cazare sunt obligate să ia măsuri pentru a preveni și controla infestările de dăunători, inclusiv prin încheierea unui contract cu o firmă de deratizare.
 4. Industria farmaceutică: operatorii economici care produc sau manipulează produse farmaceutice sunt obligați să ia măsuri pentru a preveni și controla infestările de dăunători în zona lor de activitate.
 5. Spitale și instituții medicale: Spitalele și alte instituții medicale sunt obligate să mențină un mediu curat și steril pentru a preveni răspândirea bolilor și a infecțiilor. În acest sens, acestea trebuie să ia măsuri de prevenire și eliminare a rozătoarelor și insectelor prin intermediul unei firme specializate în deratizare.
 6. Agricultura: Agricultorii și fermierii trebuie să ia măsuri pentru a proteja culturile lor de dăunători, inclusiv de rozătoare. Acestea pot încheia un contract cu o firmă de deratizare specializată în agricultură pentru a preveni și elimina infestarea cu rozătoare și alte dăunători.
 7. Depozite și centre de depozitare: Companiile care depozitează mărfuri sau materiale trebuie să ia măsuri pentru a preveni și elimina infestarea cu rozătoare și alte dăunători. Acestea trebuie să încheie un contract cu o firmă specializată în deratizare pentru a efectua tratamente periodice de eliminare a rozătoarelor.
 8. Spații publice și de agrement: Parcurile, grădinile publice și alte spații de agrement pot fi afectate de infestarea cu rozătoare și alte dăunători. Autoritățile publice responsabile de gestionarea acestor spații trebuie să ia măsuri pentru a preveni și elimina infestarea cu rozătoare și alte dăunători prin intermediul unei firme specializate în deratizare.
 9. Sectorul public: autoritățile publice sunt obligate să ia măsuri pentru a preveni și controla infestările de dăunători în clădirile publice

1. Contract DDD pentru magazine sau spatii comerciale

Un contract de deratizare este un acord legal între un proprietar de magazin și o companie de deratizare care furnizează servicii de control al dăunătorilor, cum ar fi șobolanii și șoarecii. Este important să aveți un astfel de contract încheiat pentru următoarele motive:

 1. Siguranța alimentară: Magazinul dvs. poate fi sursa de hrană pentru rozătoarele nedorite, care pot contamina alimentele și pot duce la probleme de sănătate pentru clienții dvs. Un contract de deratizare asigură faptul că există un program regulat de eliminare a dăunătorilor pentru a menține magazinul în condiții de igienă adecvate.
 2. Respectarea legii: În toate judetele tarii, proprietarii de afaceri sunt obligați să mențină o anumită igienă în magazinul lor. Un contract de deratizare vă poate ajuta să respectați aceste norme legale și să evitați posibile amenzi.
 3. Protejarea imaginii companiei: Un magazin plin de rozătoare poate dăuna grav reputației afacerii dvs. și poate afecta relația cu clienții dvs. Un program regulat de deratizare poate ajuta la prevenirea acestor probleme și poate proteja imaginea companiei.

În concluzie, un contract de deratizare este important pentru a proteja sănătatea publică, a respecta normele legale și pentru a proteja imaginea și reputația afacerii dvs.

2. Contracte DDD pentru restaurante sau baruri

Restaurantele din Romania necesita contracte de control al daunatorilor. Din mai multe motive. In primul rand, manipularea, depozitarea sau distribuirea alimentelor in mod legal necesita o solutie activa de combatere a daunatorilor. DSP (Directia de santate Publica) si DSV (Diretia Sanitar Veterinara) din Romania supravegheaza aceasta legislatie. Incalcarea acestor proceduri duce la amenzi si inchideri.
In al doilea rand, activitatea daunatorilor provoaca contaminare. Lasata netratata, contaminarea provoaca boli. Sobolanii , soarecii , gandacii si mustele raspandesc boala. Lipsa unei solutii lasa personalul si clientii vulnerabili la boala.
In al treilea rand, restaurantele se bucura de reputatie. Clientii care observa o infestare cu gandaci/muste sau care se imbolnavesc dupa ce au mancat in unitatea ta este suficient pentru a distrugereputatia unui restaurant definitiv. Prin urmare, de ce sa-ti asumi riscul. A avea un contract DDD inseamna ca exista un plan proactiv pentru a evita oricare dintre eventualitatile de mai sus.

3. Contract DDD pentru clinici, spitale, cabinete si unitati sanitare

Contractele de combatere a daunatorilor ar trebui sa fie in vigoare in toate unitatile de asistenta medicala. Oamenii din institutiile medicale sunt deja bolnavi. Astfel, ii face mai expusi riscului pentru bacteriile si agentii patogeni transportati de daunatori. In plus, in cazul unei infestari, personalul medical ar fi, de asemenea, expus riscului de a contracta o boala. Poate duce la lipsuri de personal. De ce sa te expui unui asemenea pericol?

4. Contract DDD pentru hoteluri, pensiuni si unitati de cazare

Contracte DDD pentru afaceri precum hoteluri, pensiuni Air B&B-urile si inchirieri de vacanta au nevoie de control comercial al daunatorilor sau de un contract DDD. La fel ca restaurantele, industria ospitalitatii se bucura de recenzii bune. Rozatoarele , plosnitele de pat si gandacii sunt usor raspandite in hoteluri si unitati de cazare. Iar oaspetii nu vor fi fericiti daca se vor confrunta cu aceste infestari. Mai ales ca pot lua boli sau pot fi muscati de acesti daunatori. De asemenea, pot duce infestarea acasa cu ei. In consecinta, acestia isi pot impartasi nemultumirea online. Lasand o recenzie negativa. Rezulta o pierdere a afacerii, deoarece nimeni nu si-ar dori sa stea intr-un hotel plin de daunatori!

5. Companii de administrare a proprietatii

Companiile de administrare imobiliara ar beneficia foarte mult prin implementarea unui contract DDD. In special companiile de administrare imobiliara cu portofolii mai mari. Cu toate acestea, si companiile mai mici beneficiaza de avantajele unui contract DDD. Exista o abundenta de daunatori care vizeaza proprietatile rezidentiale. Toate tipurile de rozatoare, insecte si chiar daunatori ale vietii salbatice. Infestarile netratate cu daunatori ii fac pe chiriasi foarte nemultumiti. Si prezinta riscuri pentru sanatate si siguranta. Prin urmare, infestarile au ca rezultat rate ridicate de rotatie. In consecinta, ducand la deteriorarea reputatiei. La fel si pierderea veniturilor.

Indiferent ca vorbim de magazine comerciale, cabinete medicale sau stomatologice, sali de jocuri, clinici medicale, farmacii, baruri sau restaurante va putem ajuta cu servicii ddd pentru afacerea dvs.

Contactati PestGuard astazi!

PestGuard ofera solutii comerciale de neegalat pentru combaterea daunatorilor ! Daca doriti sa discutati despre cerintele dvs. de afaceri, sunati-ne sau trimiteti-ne un e-mail acum!

EFICIENT

Serviciile noastre sunt eficiente pentru ca folosim aparatura moderna, substante de ultima generatie si personal calificat.

ACCESIBIL

Am creat preturi mici pentru servicii destinate sa rezolve probleme mari. Accesibil pentru oricine.

PRETENOS CU MEDIUL

Utilizam doar solutii autorizate de Ministerul Sanatatii, sigure pentru familia dvs, mediu sau animale de companie.

AVANTAJELE COLABORARII CU NOI

Pest Guard este o firma specializata in prestarea serviciilor de dezinsectie, dezinfectie si deratizare. Scopul nostru este acela de a identifica problemele cu care va confruntati si de a va oferi cele mai bune solutii in rezolvarea acestora. In acest sens, va punem la dispozitie personal calificat, va oferim servicii la preturi reale si corecte si utilizam substante de ultima generatie. Toate lucrarile sunt executate cu echipament modern, adecvat fiecarei situatii.

Detinem know-howul necesar rezolvarii problemei plosnitei de pat. Am intervenit pana acum in peste 400 de situatii cu infestari de plosnite in Bucuresti, Ilfov si nu numai. Indiferent ca sunteti o persoana fizica, sau reprezentati un hotel-pensiune sau detineti un apartament inchiriat va vom oferi suport in rezolvarea infestarii cu plosnite si exterminarea acestora.

gandaci

Punem in interesul problemei dumneavoastra toata priceperea si experienta pe care le-am acumulat in timp.  Suntem o societate autorizata de catre Primaria Municipiului Bucuresti, Directia Sanitar Veterinara, certificata ISO prin ISO 9001 si ISO 14001.

 • Asistenta tehnica de specialitate, oferita prin intermediul operatorilor de la serviciul call center
 • Garantia calitatii
 • Seriozitate, punctualitate, eficienta
 • Servicii prestate de personal calificat DDD.
 • Raport calitate / pret – real si corect.
 • Nu in ultimul rand, discretie!
AVETI INTREBARI? CONTACTATI-NE, VA OFERIM SUPORT TELEFONIC!
Suna